Matchboxtartó polc

Ahol kisfiú van, ott rengetek matchbox is akad… ti hogy tároljátok? Valahogy így?!

Valószínűleg nem vagy egyedül ezzel. Mi is így voltunk, amíg egy amerikai oldalon nem találkoztam egy megoldással: cipőspolcnak árult rácsokból készült a kisautó-tartó polcrendszer! Mindössze 15 dolláros befektetés, minimális munka, és kész.

Nem rossz, nem rossz, de nem találkoztam hasonló cipőspolccal felénk. A kérdés, a miből lehetne megcsinálni? nyitva maradt, egészen addig, amikor éppen ikeás polcok összeszerelésén dolgoztunk.

Ezaz! Ez pont jó lesz a matchboxoknak! Ikea, ALBERT polcos elem, 2990 Ft  (Persze, lehet vásárolni sima léceket a barkácsboltban, de ebben az esetben nekem könnyebb volt, hogy szépen felületkezelt, csiszolt és pontosan levágott darabokhoz jutottam.)

Összesen 9 rövidebb léc kell (a többi faanyagnak találjunk új projektet). Mivel a lécek kezeletlenek, színtelen, selyemfényű, vizes bázisú lakkot kentem rá 3 rétegben (éppen ez volt). A vizes bázisú lakk nagyon hamar szárad, mire az utolsóhoz értem, az első megszáradt. Nem utolsó szempont, hogy szagtalan, és nem káros az egészségre.

Ha a lakkozással készen vagyunk, akkor a polcok helyét megjelöljük egyenletes vagy a kívánt távolságban, két oldalról befúrjuk. A két szélső tartóléc tetejére szemescsavart teszünk, ezzel fogjuk felfüggeszteni a polcot.

Íme, máris a helyén a matchboxtartó polc! A berendezés immár a tulajdonos feladata… 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük