Férfiing újrahasznosítás hulladék nélkül

Gondoltál már arra, hogy mit lehet kezdeni egy nagyon jó anyagú, ámde kinőtt, divatjamúlt vagy épp csak megunt inggel? 

 

Egyik kézenfekvő megoldás lehet továbbadni, ha van kinek, és tudjuk az illetőről, hogy szívesen visel inget (!). Bedobhatjuk egy ruhagyűjtő konténerbe, ám onnantól kezdve nincs információnk róla, mi történik azzal az adott inggel.

Legjobb és leghasznosabb dolog, ha saját magunk újrahasznosítjuk! Miképpen? Íme, egy kockás férfiing ízekre szedése 🙂

Adott az eredeti darab:

Mi az első gondolatod, mit lehetne belőle csinálni? Természetesen egy csinos kockás konyharuhát: 100 % pamut, tökéletes nedvszívóképesség, stílusba illő kockás minta.

Az inget vágjuk szét a varrásvonalak mentén, és a legnagyobb darabokat vágjuk négyzet formájúra, majd szegjük be az oldalait. Ebből az ingből kettő konyharuha és/vagy kenyérkosárba való szalvéta született:

A kisebb ujjadarabok már konyharuhának kicsik, így kisebb szütyőket varrtam belőle. Ezeket a kis tárolókat használom sokszor nesszeszer helyett: sminkszereket vagy pótharisnyát teszek bele, de a gyerek kisautóit vagy más mütyüröket is egybentart. Mérete kb.  14×18, 15×17, 12×16 cm, ahogy éppen az anyagból kijön. Nagyjából mosdókesztyű méretű.

Még vannak lehulló részek az adott ruhaneműből. A hosszabb szalagokat vagy anyagdarabokat összehajtogatom, kb. 8-10 cm-es négyzetformára, majd a közepén átszaladok varrógéppel. Ezek a textildarabok szolgálnak a gyerekeknek ecsettörlő rongyként. Abszolút egyszer használatosak, de így az ing ezen darabjai kaptak még egy esélyt, hogy szolgálják az emberiséget.

Mi maradt még? Például a varrásszélek az ing oldala, ujjai mentén. Ezek vastagabb kötélszerű részek, így pontosan ebben a funkciójukban használom: kötözni. Paradicsomot, szőlőt, zöldhulladékot, zsák száját, stb.

Mi maradt még?

A gombok. Ezek mennek a gombgyűjteménybe. Illetve a valódi hulladék, ami már tényleg semmire sem jó. Na jó, lehetne vele esetleg rongylabdát tömni, de arra most nem került sor 🙂 Szóval ez az igazi szemét.

Íme, egy valódi ing valódi utóélete.

Mi a véleményed?

Ha tetszett, és Te is az újrahasznosítás híve vagy, oszd meg a barátaiddal, köszönöm előre is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük