Hóembernyomda – parafadugó kreatív ötletek

Miután megittuk a finomabbnál finomabb pezsgőket, már csak azon törjük a fejünket, hogy a parafadugót mire használhatjuk fel. Egy ötletes újrahasznosítási megoldás a téli időszakra: készítsünk hóembernyomdát!

Hozzávalók:

– pezsgős parafadugó
– fehér és fekete akrilfesték
– fekete alkoholos filc
– dekorgumi
– ragasztó

1.  Gyűjtsünk parafadugókat.  A Törley, BB pezsgő is parafadugóval záródik, de az Asti jellegű pezsgőknek is biztosan nem műanyag a dugója.

2. A parafadugókat fessük le matt fehér akrilfestékkel. Több rétegben kell festeni, hogy elég jól fedjen.

3. Amint megszáradt a fehér festék, készítsük el a kalapot. A kalapot megfesthetjük fekete akrilfestékkel vagy alkoholos filccel is megrajzolhatjuk. TIPP: a kalap szélét húzzuk meg alkoholos filccel – így könnyebb vonalon belül maradni a festésnél.

4. Lyukasszunk hópehelymintákat dekorgumiból. Semleges szürke színű dekorgumi javasolt, de természetesen bármilyen színűből el lehet készíteni, ezért ne vásároljunk új dekorgumit, nyugodtan felhasználhatjuk a kisebb maradékokat. A 2,5 cm-es mintalyukasztóval tudunk ehhez a parafadugóhoz megfelelő méretű mintát lyukasztani. Ellenőrizzük, hogy dekorgumi vágására alkalmas mintalyukasztót használunk-e!

TIPP: Nincs mintalyukasztód? Egy kicsi ollóval vágjunk ki hópehelymintát a dekorgumiból! Nem baj, ha nem szabályos, attól lesz igazán egyedi és megismételhetetlen! Ha szeretnél mégis mintalyukasztóval kivágott hópelyheket, írj nekünk e-mailt!

A kivágott hópehelymintákat ragasszuk fel bármilyen általános folyékony ragasztóval (iskolai ragasztó, technokol, stb.) a parafadugó aljára.

5. Száradás után rajzoljuk fel a szemeket, gombokat és a répaorrt.

Készen vagyunk! Ideális a téli kreatívkodáshoz, adventi naptárba vagy a mikuláscsomagba is.

Ha tetszik, készítsd el és oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük