Ajándéktáska saját kezűleg

Ajándéktáskát vásárolhatunk, a korábban kapottat újra felhasználhatjuk – de készíthetünk személyre szóló saját ajándéktáskát is! Készülhet akár újrahasznosítással régi anyagból vagy új, maradék anyagból is megvarrhatjuk a kis textiltáskát (szatyort…). Varrástudás hiányában végső esetben beszerezhetjük hobbiboltból is a natúr vászontáskát .

A natúr vászontáskát textilfilccel fogjuk díszíteni kedvünk szerint. A bemutatott táska az egyik kis barátnő szülinapi ajándékát rejtette, az ajándékozó maga készítette saját elképzelése szerint.

Hozzávalók:
– natúr vászontáska
– textilfilc

 

Előkészületek

Mint minden munkánál, itt is különösen fontos a tervezés. Miután megvarrtuk vagy megvásároltuk a kívánt méretben a kistáskát, el kell dönteni, milyen díszítés, milyen rajz kerüljön rá. Mindannyian tudjuk, hogy a gyerekek igen könnyelműen bánnak a papírral; egy vonal, utána a felkiáltás: “elrontottam!”, és már nyúl is a következőért. Amennyiben nem szeretnénk a textillel hasonló helyzetbe kerülni, meg kell előzni! 😉 Például tervezéssel. Kérjük meg a gyermekünket, hogy papírra tervezze meg, milyen mintát szeretne a táskára rajzolni.  Pl. így:

Ezután következhet a minta átrajzolása, csak úgy szabadon. Segíthet, ha előbb ceruzával nagyjából megrajzoljuk, és ezután húzzuk át textilfilccel a vonalakat.

Látható, hogy a végső rajz valamelyest eltér az eredeti elképzeléstől, de ez egyáltalán nem baj: az alkotás során semmi sincs kőbe vésve! 🙂

Az elkészült ajándékzacskó pedig így néz ki:

Semmi bonyolult, mégis személyes, akár használható a későbbiekben kis bevásárlásokhoz vagy uzsonnástáskának.

Természetesen nemcsak születésnapra készülhetünk, hanem bármilyen alkalomhoz illő mintával díszíthetünk: anyák napjára, karácsonyra, vagy bármilyen ünnepi és kevésbé ünnepi alkalomra is.

Engedd szabadon a fantáziád, próbáld ki Te is, bátorítsd a gyermekedet, a sikerélmény nem marad el!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük