Adventi naptár papírból – egyszerű és nagyon mutatós

Készítsünk adventi naptárat papírból – a  legegyszerűbb csomagolóanyag tökéletes erre a célra! Csupán egy gyufásskatulyára lesz szükségünk hozzá segítségképpen. 

Hozzávalók::

– csomagolópapír
– adventi naptár számok (matrica, nyomtatott, sőt, lehet rajzolt is!)
– ragasztó
– nagyobb méretű (családi) gyufásdoboz

Elkészítés lépésről lépésre:

1.  A csomagolópapírból vágjunk ki 24 db kb.  x cm darabot. A papír normál írólap vasgatságú legyen – a vastagabb papírt nehéz hajtogatni, a vékony csomagolópapírnak nem lesz tartása.

2. Hajtsuk be a papír felső kb. 1 cm-ét. Ez jelöli a kis tasak tetejét.

3. Hajtogassuk meg a papírt a gyufásskatulya élein.

4. Az élek meghajtogatása után ragasszuk össze a papírt a hosszanti oldalán.  A gyufásskatulyát egyik rövidebb oldalát illesszük az első lépésben meghajtogatott vonalhoz, így mindig pontosan ugyanakkora tasakokat fogunk hajtogatni.

5. Az alját hajtogassuk meg, mint egy talpas tasakot vagy dobozt szoktunk.

6. Ragasszuk le az alját.

7. Ragasszuk rá a számokat. Ez lehet kinyomtatott szám (rengeteg letölthető számból választhatunk) vagy kész matrica is, de akkor is csodálatos lesz a naptárod, ha nyomtató hiányában saját magad rajzolod meg a számokat.

8. A gyufásskatulyát úgy a legkönnyebb kivennünk a kis tasakból, ha előbb a kis “fiókot” kihúzzuk, majd a másik részéhez is könnyen hozzáférünk.

9. Utolsó lépésként hajtsuk vissza a kis tasak tetejét, amit első lépésként meghajtogattunk. Nem feltétlenül szükséges leragasztani, esetleg csak egy ponton.

Készen is van az adventi naptárunk! Töltsük meg kis ajándékokkal, és egy kis facsipesszel zárjuk le a meglepetéseket. Ezután felakaszthatjuk akár egy spárgára, de egymás mellett egy alacsony tálcán is jól mutat.

Attól függően, milyen számokat választunk, változhat a naptár megjelenése és hangulata, lehet fiús vagy lányos is..

Ez az adventi naptár újrahasznosítható anyagokból készül, ha elhasználódik, dobd a szelektív kukába!

Elkészítési idő: kb. 2 óra, de ha időben elkezdjük elkészíteni, akkor alkalmanként elég néhány tasakot elkészíteni. Egy tasak ks. 3-4 perc alatt készül el.
Anyagráfordítás: filléres

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük